poniedziałek, 7 stycznia 2013

Gotowa pizza z Schär'a

Hmmm, czy znajdzie się chociaż jedna bezglutenowa osoba, która nie marzyła choć przez chwilę o pysznym kawałeczku pizzy?

Oczywiście, pizzę można zrobić samemu, ale nigdy nie jest ona taka dobra jak w pizzerii, bo albo ciasto jest za twarde, albo za suche, składniki nie takie, ba! wręcz składniki takie same jak w pizzerii, a smak do kitu...

Można próbować też z gotowymi spodami. Ja kupuję te z firmy Schär, problem w tym, że nie wiem czy to ja coś źle robię, czy one po prostu zawsze po pieczeniu robią się twarde jak kamień i ciężko jest podzielić je na kawałki?!

Mimo, że uwielbiam gotować i piec, to pieczenie pizzy doprowadza mnie do łez! Nie potrafię odtworzyć smaków z mojej ulubionej glutenowej pizzerii, ale na szczęście jakiś czas temu pojawiła się gotowa pizza firmy Schär, której opakowanie wygląda tak. Pizza przyjechała do mnie z Niemiec, niestety bez kartonika, więc wrzucam zdjęcie znalezione w internecie i nie koniecznie jestem przekonana czy kartonik zawsze będzie wyglądał tak samo.


 Pizza bez opakowania prezentuje się tak:


Może i wygląda ubogo, ale w smaku rewelacja! Ciasto cienkie, delikatne, idealne. Dodatkowo zawsze można coś dorzucić, ja dodałam pieczarki, kukurydzę i jeszcze trochę sera, bo lubię jak się ciągnie, ale to oczywiście rzecz gustu.
Jeśli chodzi o przygotowanie pizzy, należy ją pozostawić na 10 minut, żeby się rozmroziła, a następnie wrzucić do piekarnika na 7-8 minut! Po tym czasie otrzymujemy takie cudo:


Ja naprawdę gorąco polecam i ubolewam nad tym, że musimy jeszcze trochę poczekać aż produkt trafi do Polski!

PS. Żeby było jasne, nikt nie płaci mi za reklamę:)

6 komentarzy:

  1. Ale pysznie wygląda :) ja wczoraj też jadłam pizzę, ale tej jeszcze nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. naprawdę warto spróbować:) tylko pytanie kiedy pokaże się w Polsce?:p

      Usuń
  2. Nam nie smakują ich spody do pizzy dostępne w Polsce. Wydają nam się w smaku tekturowata... Trochę szkoda, że nie wszystkie ich produkty są u nas dostępne, a jak są, to jakością odbiegają od swoich odpowiedników za granicą :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. otóż to! dobrze powiedziane że smakują jak tektura, dodatkowo twarda:P ale i tak wole te niż z innych, polskich firm:) co do produktów dostępnych za granicą, tak jak np. ta pizza, pytałam pana w bezglutenie, i mówił że nie mają ich w ofercie dla Polski, więc mniemam że się jej tu nie doczekamy:(

      Usuń
  3. Nawet w USA mają większy wybór Shara niż u nas. W Hiszpanii i USA piwo bg można kupić w praktycznie każdym markecie, w MTV chodziliśmy z mężem na pizzę bg do zwykłej pizzerii - mieli zamrożone pizze bez glutenu i w osobnym piecu je piekli, używali osobnych sprzętów. Mój mąż nigdy po nich nie chorował. Ciągle mam nadzieję, że i u nas kiedyś będzie podobnie. Pociesza mnie fakt, że w ciągu 7 lat (tyle znam dietę bg) zmieniło się sporo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hah to brzmi jak jakaś bajka :D mam nadzieje że faktycznie u nas też tak będzie :D

      Usuń