Wyjątkowo nie umiałam sobie w tym roku poradzić z walentynkowym drobiazgiem dla małżonka mego, dlatego postawiłam na domowe słodkości.
Szybkie, puchate i meeega pyszne. Serio.
W życiu nie wyszły mi takie pyszne babeczki.
Składniki:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki na ciasto naleśnikowe (ja miałam z Schara)
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka 3,2%
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 całe jajo
dodatki wedle uznania
Suche składniki mieszamy ze sobą w misce. Dodajemy składniki mokre i mieszamy łyżką, tak, żeby zostały małe grudki. Ciasto wlewamy do foremek zostawiając oczywiście trochę wolnego miejsca od góry (ja zostawiłam chyba za mało :D)
Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Mam nadzieję, że posmakują Wam tak bardzo jak mi.
Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu:) Dziękujemy za przepis - rozowaszafa.pl
OdpowiedzUsuń