poniedziałek, 13 lutego 2017

Bezglutenowe babeczki

Wyjątkowo nie umiałam sobie w tym roku poradzić z walentynkowym drobiazgiem dla małżonka mego, dlatego postawiłam na domowe słodkości.
Szybkie, puchate i meeega pyszne. Serio. 
W życiu nie wyszły mi takie pyszne babeczki.



Składniki:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki na ciasto naleśnikowe (ja miałam z Schara)
1/2 szklanki cukru 
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka 3,2% 
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 całe jajo
dodatki wedle uznania

Suche składniki mieszamy ze sobą w misce. Dodajemy składniki mokre i mieszamy łyżką, tak, żeby zostały małe grudki. Ciasto wlewamy do foremek zostawiając oczywiście trochę wolnego miejsca od góry (ja zostawiłam chyba za mało :D)
Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Mam nadzieję, że posmakują Wam tak bardzo jak mi.
 

1 komentarz:

  1. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu:) Dziękujemy za przepis - rozowaszafa.pl

    OdpowiedzUsuń