piątek, 15 marca 2013

Ekspresowe domowe lody truskawkowe...

Uwielbiam lody, wszystkie, czekoladowe, waniliowe, w polewie, z orzechami... ale chyba najbardziej lubię domowe lody truskawkowe. Myślę, że to świetna, zdrowa alternatywa dla wszystkich lodów truskawkowych dostępnych w sklepach. Rewelacyjny intensywny smak, brak barwników, świetna konsystencja, naturalnie gluten free, a co najlepsze ich zrobienie to kwestia włączenia blendera...


Składniki na 1 porcję:
garść mrożonych truskawek
2 łyżki jogurtu greckiego
3  łyżeczki cukru

Do garnuszka wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy. Truskawki i jogurt pięknie połączą się w różową masę lodową. Jedyne co dzieli nas od zjedzenia tych pysznych lodów, to wyłożenie ich do miseczki, chyba że ktoś jest niecierpliwy... może zjeść prosto z rondelka;)



Smacznego ;)

2 komentarze:

  1. Ja bardziej preferuję sorbety :) ale dobre domowe lody też nie zaszkodzą!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej! Co prawda ostatnia porcja lodów załatwiła mnie prawie na 2 tygodnie chorowania, ale za takie truskawkowe zaryzykowałabym ! Pysznooośc:D

    OdpowiedzUsuń